De tussentijdse toets in het kort

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan 
het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. 
Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee.
De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voordit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Lees hier meer informatie over de tussentijdse toets

Zo Gaat Het Bij Het CBR Praktijkexamen

Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om het examen definitief en landelijk in te voeren.

Wat is het faalangstexamen? En wat maakt het nu anders dan het ‘gewone’ rijexamen voor de personenauto? Lees het op deze pagina.